fbpx

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

Važnost ginekoloških pregleda

ugradnja_spirale

Restrukturiranjem Plave Poliklinike, kroz decenije,  naši klijenti  postali su  bogatiji  za medicinske usluge po najvišim  standardima, a  uz najsavremenije tehnologije  tu su ekpertska znanja i iskustva. Na taj način mi smo došli do svog prvobitnog cilja, a to je  da pacijent dobije vrhunsku uslugu pod jednim „krovom“, ostvarili smo  zapravo u praksi našu maksimu „ sve za isti dan i na jednom mjestu“. Nastavljamo i dalje da taj kvalitet permanentno unaprjeđujemo i težimo ka stalnom dostizanju najviših kriterija, kada je riječ o medicinskim oblastima općenito.

Nešto čemu smo dali poseban akcenat je ginekologija i akušerstvo, a  upravo kroz  tu posvećenost,  dobili  smo i odlične rezultate. Za nas su to  na prvom mjestu , zadovoljni zdravi pacijenti, njihovi osmijesi i novi susreti bez stresa u prijateljskom, ugodnom okruženju. Da bismo taj trend nastavili i dalje, potrudićemo se našim tekstovima da potaknemo i afirmiramo što više žena, da ne zaborave na svoje zdravlje i redovno obavljaju ginekološki pregled.

Ukoliko niste do sada bili kod ginekologa, ako imate neke dileme, ili ste pak suočeni sa dugotrajnim tegobama, bez ustezanja nam se javite, nije uvijek neophodan ginekološki pregled, za početak to može biti i konsultacija, najvažnije je da napravite taj  prvi korak!

Obzirom da je  prevencija na prvom mjestu u zaštiti zdravlja, redovni kontrolni pregledi predstavljaju osnovu svake preventive. Najveći broj eksperata savjetuje da ukoliko ste seksualno aktivni ili imate preko 18 godina, trebali bi  bar 2 puta godišnje odlaziti kod ginekologa na redovan kontrolni pregled.

Osnovni ginekološki pregled predstavlja opšti pregled polnog organa koji se obavlja manuelno i spekulumom. Njime se postavlja osnovna dijagnoza odnosno upućuje na to da li postoji neki poremećaj ili ne.

Da bi se detaljno, precizno postavila dijagnoza ukoliko postoji neka sumnja rade se ultrazvučni ili color doppler pregled, kolposkopski odnosno videokolposkopski pregled, potom analize briseva, a takođe i laboratorijske analize.Tu je i nezaobilazni ultrazvuk dojki…Ukoliko se želite ostvariti kao majka, i želite se pripremiti za trudnoću osmislili smo poseban program za vas. Naravno tu je i  vrhunsko vođenje trudnoće sa uslugom porodilišta koje je zaživilo tako intenzivno da smo za buduće majke napravili posebnu fb stranicu. Kako zdravlje žene prate uvijek i neizbježni  problemi,   to zahtijeva seriozan pristup i  našu potpunu angažiranost.

Svi pobrojani  postupci, analize i eventualne  intervencije obavljaju se  u cilju dijagnosticiranja i tretiranja određenih oboljenja.

Nova znanja i nove tehnologije (3D-4D ultrazvuk, videokolposkopija, laparoskopskahirurgija… naš su svakodnevni izazov, a ulaganje u takve tehnologije, dovelo je  naš rad na viši nivo, nudeći vama, našim pacijenticama, kvalitetniju uslugu.

Upravo rad u privatnom sektoru obavezao nas je na takva ulaganja,u opremu, ali i uvođenje novih dijagnostičkih metoda. Plava Poliklinika  obuhvata  različite medicinske grane kako bi ostala vjeran partner svojim klijentima u postizanju što boljeg zdravstvenog statusa za pacijente. Općenito pristup naših liječnika,  kao i stručnost  za svakog našeg pacijenta preduslov su uspješnog liječenja.

Ukoliko ste u  nedoumici  oko priprema za pregled, slobodno nam postavite pitanje putem web ili fb stranice a možete i neposredno  telefonskim pozivom. Drage naše- vaše zdravlje – naš  je prioritet, a vaše  zadovoljstvo je naš uspjeh.

Ugovorite termin. Obratite nam se s povjerenjem. Mi svoj posao radimo otvorenog srca beskompromisno. Za  vaš život bez brige – zakažite  ginekoloski pregled!

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111