fbpx

Procjena rizika radnih mjesta

U cilju zaštite zdravlja zaposlenika te sprječavanja povreda i oboljenja od profesionalne bolesti, od sada smo u mogućnosti ponuditi Vam uslugu procjene rizika radnih mjesta, koja je obavezna za sve poslodavce, po Zakonu o zaštiti na radu FBiH iz 2020. godine.

 Riječ je o postupku kojim se utvrđuje razina opasnosti, štetnosti i napora u smislu nastanka ozljede na radu, profesionalne bolesti, te poremećaja u procesu rada koji bi mogao izazvati štetne posljedice za sigurnost i zdravlje radnika.

Na temelju procjene rizika poslodavac je dužan primjenjivati pravila zaštite na radu, preventivne mjere, organizirati i provoditi radne i proizvodne postupke, odnosno metode te  poduzimati druge aktivnosti za sprječavanje i smanjenje izloženosti radnika utvrđenim rizicima, kako bi na svim nivoima organizacije rada i upravljanja osigurao bolju razinu zaštite na radu.

Procjena rizika radnih mjesta sastoji se od:

  • prikupljanja podataka na mjestu rada,
  • analize i procjene prikupljenih podataka,
  • plana mjera za otklanjanje odnosno smanjivanje opasnosti, štetnosti, napora,
  • dokumentiranja procjene rizika
 

Za dogovor termina, upit o cijeni te sve ostale informacije, slobodno nas kontaktirajte putem maila info@plavapoliklinika.ba ili pozivom na broj 035 393 111.

Usluga je dostupna na cijeloj teritoriji FBiH.

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111