fbpx

Bezbrižno rađajte novi život!

Dozvolite sebi da Vam porođaj bude nezaboravno iskustvo i nešto što ćete pamtiti čitav život jer upravo je rođenje djeteta najbitniji događaj u životu svake žene. Naš cilj je da od nas odete bezbrižni, zadovoljni i sa širokim osmijehom na licu, zbog čega smo osigurali najveći stepen stručnosti, individualnog pristupa i pažnje (24h).

Ukoliko uzmete u obzir da za jednu porodilju brine tim od najmanje pet stručnjaka sa dugogodišnjim radnim iskustvom, a da pritom imate uvijek spremnu operacionu salu, ne ostavlja se prostora za zabrinutost, ni kroz jedan segment.

Uvidjećete i sami, kroz nekoliko zajedničkih koraka sa našim timom, riješićete se svakog svog neopravdanog straha.

Ukoliko ne vodite trudnoću kod nas, na mjesec dana ranije trebali biste se najaviti, kako bi organizacija bila perfektna. Vaš osjećaj da ste u sigurnim rukama idealan je preduslov za divan početak velikog dana u Vašem životu

Indira Maslić
Indira Maslić
Read More
Na porod u Plavoj Poliklinici Tuzla sam se odlučila iz više razloga, a to su: bolji uslovi u kojima rađate svoje dijete, profesionalna njega majke i djeteta, ljubaznost koju nažalost nemamo u našoj državnoj bolnici i naravno doktorica Fatima i doktorica Dženita koje su na raspolaganju 24h.” “Porod u Plavoj poliklinici Tuzla sam doživjela kao nešto najljepše. Bez trauma i stresa kao što je to običaj u našim državnim bolnicama, uz osoblje koje je profesionalno, stručno i ljubazno kao i sestrice koje su 24 sata uz vas i samo vama na raspolaganju kao i cijeli tim ljekara i osoblja na čelu sa doktoricama Fatimom i Dženitom. Kada je u pitanju sam tok porođaja, sve je prošlo u najboljem redu. U 17:00 sam ušla u operacionu salu gdje me čekao čitav tim doktora na čelu sa dr. Fatimom. U 17:13 sam se već porodila i moja beba je došla na ovaj svijet.
Sadina Jahić
Sadina Jahić
Read More
Za porod u Plavoj poliklinici Tuzla sam se odlučila iz opravdanih razloga, nakon što sam prvu bebu rodila u našoj državnoj bolnici gdje se tok poroda odvija kao na traci” i gdje majke porodilje budu smještene u prostorije u kojima se čovjek ne osjeća nimalo prijatno u tim ključnim trenucima”
Anela Hatunić
Anela Hatunić
Read More
Osjećaj sigurnosti, povjerenja, konstantna dostupnost pacijentu, sve to ponudilo mi je osoblje Plave Poliklinike. Tokom trudnoće koju je vodila dr. Dženita uživala sam i radovala se svakom odlasku na pregled, jer sam dobijala mišljenje doktorice koja konstantno ulaže u svoje znanje, a bebu sam mogla vidjeti na najsavremenijem ultrazvučnom aparatu.”
Previous
Next

Naši ginekolozi

Odgovori na najčešća pitanja

U cijenu su uključeni svi pregledi od 35. nedjelje trudnoće, porod, 24 satni boravak  (u slučaju carskog  reza podrazumijeva se trodnevni boravak u porodilištu), pregled bebe nakon 7 dana i pregled porodilje nakon 40 dana. Dobijate svoj apartman gdje brine tim od 4-5 ljudi samo o Vama. Porođaj se obavlja u skladu sa svim savremenim procedurama, uključujući i presijecanje pupčanika tek nakon prestanka pulsacije. Vakcinacija se obavlja u nadležnim centrima za vakcinaciju.

Cijena prirodnog porođaja iznosi 2000 KM. Za sve dodatne informacije možete doći na informativni razgovor sa našim ljekarima.

Svaki porod nosi rizike, mi smo toga svjesni, i zato smo poduzeli sve sigurnosne mjere kako bi porod protekao u najboljem redu.

U slučaju da prirodan porod iz bilo kojeg razloga ne napreduje po očekivanom planu i da je potreban operativni zahvat, naš tim blagovremeno informiše roditelje i predlaže dalju proceduru.

Prije samog poroda, trudnici se uzme uzorak iz krvi u cilju utvrđivanja krvne grupe i obezbjeđivanja krvi određene krvne grupe za transfuziju ukoliko se za to javi potreba.

Za svaki prirodan porod dostupna je operaciona sala sa savremenom anesteziološkom opremom, respiratorom, toplim stolićem za bebu a pored toga trudnici na raspolaganju stoji i naše sanitetsko vozilo u slučaju potrebe za kliničkim liječenjem.

Odgovorno i ozbiljno smo razmišljali o svim fazama poroda i obezbijedili sve uslove kako bi porod bio bezbrižan. Naš tim stručnjaka je intenzivno posvećen svakoj fazi poroda kako bi na moguće komplikacije reagovali prije nego što dođe do ozbiljnijih komplikacija i pravovremeno.

Mi smo jako brižni kada su komplikacije u pitanju i nastojimo reagovati na vrijeme. Budite uvjereni da imamo sve što je potrebno za porođaj i da nemate razloga za strah.

Poznavajući prednosti prisustva bliske osobe na porođaju, u našem porodilištu dozvoljavamo budućim očevima da bodre suprugu tokom cijelog poroda.

Prisustvo bračnog partnera na porodu pruža osjećaj zaštićenosti i sigurnosti a samo iskustvo rađanja čini ljepšim. 

Ističemo da tokom pandemije Covid-19, iz sigurnosnih razloga, muževi koji imaju želju da prisustvuju prirodnom porodu moraju imati negativan PCR, a u slučaju da se radi o carskom rezu, pored PCR-a, potrebni su i brisevi nosa i grla u kojima nisu izolovane patogene bakterije.

Nakon izlaska iz rađaone ili operacione sale, suprugu je dozvoljeno da bude 15-30 minuta u bolesničkoj sobi sa suprugom i djetetom.

Sve posjete nakon porođaja, mogu se odvijati svakim danom uz prethodno priložen negativan PCR test, u sljedećim terminima:

11-12h
16-17h

Kada krenete u naše porodilište bilo bi poželjno da imate sa sobom sljedeće stvari:

-Ličnu kartu
-Trudnički karton
-Orginalnu krvnu grupu
-Svu medicinsku dokumentaciju vezanu za dosadašnju trudnoću
-Pribor za ličnu higijenu (higijenski ulošci, jednokratne gaćice, neseser sa priborom za ličnu higijenu, vlažne maramice, čarape)
-Spavaćicu
-Dekicu za bebu, flašicu i dudu
-Dječije pelene
-Mobitel te sve drugo što želite da se koristi za Vas i Vašu bebu

Ukoliko koristite terapiju, ponesite je sa sobom, a za dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Nakon rođenja djeteta u našoj ustanovi, ukoliko je porodilja strani državljanin, dolazi iz Republike Srpske ili je iz Tuzle, prijave se dostavljaju matičnom uredu Tuzla. Ukoliko su porodilje iz drugih gradova FBiH, prijave se šalju matičnom uredu prema mjestu prebivališta porodilje tj. tamo gdje im je prijavljen boravak  (CIPS). Također se obavještava patronažna služba ukoliko su porodilje iz Tuzle ili iz drugih gradova u kojima postoji patronažna služba.

Korisni članci

Intervju za gugu.ba

Dženita Kurtčehajić, doktorica medicine, ginekologije i akušerstva Plave poliklinike u Tuzli samo za GuGu odgovara na pitanja o majčinstvu, ličnom porođajnom iskustvu, carskom rezu i još

Saznaj više »
zasto_porodjaj_u_plavoj_poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

SIGURNOST Najčešća dilema kod trudnica kada se približe termin za porod je kuda i gdje? Pregršt informacija i pojedinačnih, pomalo zbunjujućih“ iskustava te dileme potkrepljuje.

Saznaj više »

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111