4D ultrazvuk srca za odrasle

4D ultrazvuk srca za odrasle

4D ultrazvuk srca za odrasle

4D ultrazvuk srca za odrasle

4D ultrazvuk srca za odrasle

intro-min

Plava poliklinika je jedina ustanova u BIH koja posjeduje ultrazvucni aparat Simens ACUSON SC2000 koji je trenutno hit u svijetu kardilogije.

4D ultrazvuk srca – aparat je koji je promjenio ehokardiografiju. Plava poliklinika je jedina ustanova u BIH koja posjeduje ultrazvucni aparat Simens ACUSON SC2000 koji je trenutno hit u svijetu kardilogije. Sretni smo da smo uspijeli nabaviti uredaj takve klase a posebnu paznju dajemo na edukaciju nasih ljekara.

4D ultrazvuk srca ima moćne hardverske i softverske performance, brzinu prenosa podataka od 2,88 Gb/Sec, 16x veću brzinu u odnosu na vrhunske 2d ehokardiografske uređaje, 64 paralelna signala zahvaljujuči MATRIX sondi, eSieScan protokole koji omogućavaju podešavanje sobstvenih protokola, eSieMesure protokole koji omogućavaju automatska mjerenja, M mod- program koji sam odredi sistolu i dijastolu te automaski izmjeri sve mjere u tri srčana ciklusa i izračuna srednju vrijednost, te PW i CW doppler koji se automaski orijentiše i izmjeri brzinu protoka kao i retrogradnu protok ukoliko on postoji MR.

Ovo je prvi UZ aparat koji je u mogućnosti da snima 4D bez kašnjenja u samo jednom srčanom ciklusu i na taj način su izbjegnuti artefakti i omogućeno je volumno snimanje kompletnog srca 90×90 stepeni x dubina od 16 cm u realtime-u. eSieLVA protokoli omogućavaju brzu i tačnu procjenu LV sa EF ESV EDV FS i regionalnom i globalnom kinetikom. eSieRVA protokoli omogućavaju automatska mjerenja sistolne i dijastolne funkcije DV. eSiePISA protokol je prvi protokol za semiautomatsko mjerenje PISA u 4D. Dr. Ahmed Hujdurović je subspecijalizant kardiologije i predstavlja okosnicu našeg kardiološkog kabineta. Između brojnih učešća na svjetskim i evropskim kardiološkim kongresima, posebno ćemo izdvojiti njegovu edukaciju u Beču. Doktor Hujdurović je 2014. godine u vidu Webinara (napredna škola ehokardiografije) “Masterclass” uspješno okončao edukaciju, ali i dalje ima redovne mjesečne Webinare, unazad 3 godine, kontinuirano prateći sve novine o ehokardiografiji u direktnim video linkovima.

[foogallery id=”512″]

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111