fbpx

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja

Tehnike disanja su svrsishodne u trudnoći i zbog toga se vježbaju na kursevima, tj. popularnim vježbama za trudnice.

Pravilno disanje opskrbljuje tijelo kisikom i djeluje opuštajuće za tijelo i duh. Preporuka je da se od četvrtog mjeseca krene sa učenjem specijalnih tehnika disanja kako bi se olakšao porod. Tehnike disanja trebale bi se usvojiti jer i u stresnim momentima mogu olakšati stanje.

Važno je uvijek udisati kroz nos i polako i svjesno izdisati kroz nos. Učinak je opuštajući za majku i dijete. Stresno, zadihano stanje trebalo bi se izbjegavati tokom trudnoće. Idealno bi bilo vježbati na svježem zraku i možda čak i partnera uključiti, ukoliko planira prisustvovati porodu.

Duboko disanje je disanje kroz stomak i dijafragmu. Stomak bi se kod udisaja trebao napuhati prema van. Kako trudnoća odmiče otežava se i duboko disanje, jer beba kako raste pritišće rebra i dijafragmu. Bez obzira na to udišite duboko koliko možete, jer beba i vi sami ćete profitirati od dodatnog kisika.

Idealna ze tehniku disanja je yoga, jer se ne samo disanje, već i cijelo tijelo ciljano tretira i pomaže vam da doživite ovu posebnu fazu vašeg života.

Ukoliko ne želite sami vježbati, potražite u vašem gradu mjesta na kojima trudnice mogu vježbati yogu ili centre u kojima se vrši psihofizička priprema trudnica za porod.

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111