fbpx

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

Zašto porođaj u Plavoj Poliklinici

zasto_porodjaj_u_plavoj_poliklinici

SIGURNOST

Najčešća dilema kod trudnica kada se približe termin za porod je kuda i gdje? Pregršt informacija i pojedinačnih, pomalo zbunjujućih“ iskustava te dileme potkrepljuje. Još uvijek je u Bosni i Hercegovini prisutno nazadno mišljenje da je isključivo i jedino ciljno odredište za porod Klinika za ginekologiju i akušerstvo. U praksi to i nije toliko obećavajuće, ako je cijeniti prema onom šta se zaparavo nudi porodiljama u Plavoj poliklinici.

Ukoliko uzmete u obzir da za jednu porodilju brine tim od najmanje pet stručnjaka sa dugogodišnjim radnim iskustvom, a da pritom imate uvijek spremnu operacionu salu, ne ostavlja se prostora za zabrinutost, ni kroz jedan segment. Uvidjećete i sami, kroz nekoliko zajedničkih koraka sa našim timom, riješićete se svakog svog neopravdanog straha! Najbolji način za sve dileme jeste neposredan kontakt, razgovor i obilazak našeg porodilista.

Vaš osjećaj da ste u sigurnim rukama idealan je preduslov za divan početak vašeg velikog dana u životu. Ako ne vodite trudnoću u PP, na mjesec dana ranije trebali biste se najaviti, ako želite da organizacija bude perfektna. Porodilište radi 24h. Posjetite nas i uvjerite se sami – da smo stručni i ljubazni.

„SINDROM BOLNICE“

U razvijenijim zemljana, poput Amerike, Holandije itd.. porodi se obavljaju kod kuće jer se porod smatra prirodnim činom. Vraćamo se starim običajima. Kod nas takođe imate kućne uslove, ali i dodatnu sigurnost, tamo gdje se ukaže potreba za operacionom salom, transfuzijom, inkubatorima i sl….. Drage porodilje i u bolnicama se dešavaju komplikacije, ponekad su neminovne, sigurni ste tamo gdje vam je dat najveći stepen stručnosti, indivudualnog pristupa i pažnje – cjelodnevno, dakle svih 24 h.

STRUČNOST

Ljekari i drugo stručno osoblje su posebno odabrani ljudi koji osim dugogidišnjeg rada izuzetno vole svoj posao i rade predano. Šef porodilista je Prim.dr Fatima Klempić spec. ginekologije i akušerstva sub.sp. fetalne medicine i obstreticije sa preko 25 godina radnog iskustva. Po svemu vrlo posvećen i autentičan ljekar. Naš pedijatar je subspecijalista neonatolog koji radi više od 25 godina u struci kao naše babice koje imaju vise od 30 godina radnog iskustva.

Pažljivo biramo naše pacijente i predhodno razmatramo sve moguće rizike kako bi imali najbolju moguću procjenu. Ništa nismo prepustili slučajnosti. Kako da se ne osjećate u sigurnim rukama?

 

PRISTUP

Kada kažemo želimo da vas mjesec dana ranije vidimo, ukoliko ne vodite trudnoću kod nas, jedini razlog tome je što želimo da se upoznamo sa vama, da procijenimo bolje vašu i bebinu zdravstvenu situaciju, da čujemo vaše sugestije i posebne želje, da vas pripremimo psihofizički za sam čin poroda… Nijedno drugo razdoblje života, kao što je trudnoća, nije toliko ispunjeno tjelesnim i emocionalnim promjenama. Sam je nastanak novog života podjednako uzbudljiv kako budućim roditeljima, tako i liječnicima koji prate i nadgledaju razvoj i rast novog bića sve do njegovog porođaja. Nepotrebni strahovi mogu učiniti trudnoću uznemirujućim događajem. Cilj je da učinimo sve kako biste se osjećali ugodno kao kod kuće…

 

AMBIJENT

Smatrali smo da je za ambijent najvažnije da odiše mirnoćom, i da ima “dušu”! Gradili smo ovo porodilište uz dosta ljubavi i obećavamo i sebi i vama da ćemo se iz dana u dan truditi da podižemo kvalitet! Možda želite posebnu odabranu muziku? Možda želite da nam naglasite koju hranu preferirate?…

Izjava od jedne mame: “Da, želimo da se porađamo u hotelu. Zašto da ne. Tamo bi žene mogle da kupe smještaj i ljubaznost, a znale bi da uslugu plaćaju samo na recepciji.”

CIJENA

Cjenovnik smo uskladili prema našim (bosanskohercegovačkim) standardima imajući u vidu realno postojeću ekonomsku situaciju. 50% smo snizili cijene u odnosu na privatna porodilišta u regionu! Omogućeno vam je da preko osiguravajućih kuća ili na beskamatne rate obavite porod u PP.

„U životu nema vremena za generalne probe. Svaki dan je predstava za sebe.“

„Ne osećaj se glupo ako ti se ne dopada ono što se većini sviđa.“

Ponekad se tako neracionalno odnosimo prema zdravlju, da smo za popravak auta ili kupovinu pokućstva, spremni izdvojiti velike sume novca, a kalkulišemo kada je zdravlje u pitanju. Imao različite priorite i ipak najbitnije da čin poroda prođe bezbrižno i ostane u „najljepšem sjećanju”.

SVE NA JEDNOM MJESTU

Postoje osobe koje imaju strah (fobiju) od bolnice, tu smo da vam ulijemo povjerenje i da obavimo sve potrebne zahvate uz veliku stručnost, seriozno, sa što manje stresa po vas. Možemo da vas ispratimo od problema sa začećem, do prvog bebinog plača, a da niste vidjeli bolnicu kao klasičan sistem rada. Mnogobrojna su pitanja, strepnje i strahovi koji se tokom ovog istovremeno dugog i kratkog perioda nerijetko ponavljaju. Naša želja je da kroz ovaj vid saradnje učinimo sve kakao biste se oslonili na tim Poliklinike… Zbog svega što smo pobrojali trudnoća i porođaj čini se nikada nisu bili toliko fokusirani na potencijalne roditelje, olakšani, a prije svega sigurni. Imaćete osjećaj kao da ste u hotelu od 5 zvjezdica (all inclusive). Želimo da odete od nas bezbrižni, zadovoljni i sa širokim osmjehom na licu.

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111