Podrška nauci: Plava Medical Group postaje naučna baza PMF fakulteta

magistri_web-min

Na zadovoljstvo studenata PMF fakulteta u Tuzli, naša zdravstvena ustanova Plava Medical Group sa specijalnom bolnicom i poliklinikama na 5 lokacija u BiH, od sada će im biti naučna baza koja će omogućiti kvalitetnu stručnu praksu, naučni i istraživački rad.

Na taj način, dosadašnji uspjesi i iskustvo naših 9 magistara medicinsko-laboratorijske dijagnostike kao i članovi osoblja sa akademskim zvanjem višeg asistenta iz oblasti genetika, biologija ćelije i mikrobiologija na PMF-u, biti će snažan pokretač za razvoj budućeg medicinskog kadra, s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene usluge.

Svoja praktična iskustva i znanja, ljekari Plave Medical Group i do sada su prenosili kroz mnogobrojne stručne i naučne radove publicirane u domaćim i inozemnim časopisima.

Kompletnoj listi naučnih radova možete pristupiti ovdje: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=plava+poliklinika&sort=pubdate

Mreža zdravstvenih ustanova Plave Medical Group obuhvata Plavu polikliniku sa tradicijom dugom 24 godine, specijalnu Plavu bolnicu Centar, smještenu u strogom centru Tuzle i Plavu Lab, laboratoriju sa više od 2000 dostupnih laboratorijskih analiza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Usluge

Novosti

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111