fbpx

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Povećanje dojki

Koristeći najnovije tehnike estetske hirurgije dajemo Vam priliku da dobijete bolje oblikovane, punije grudi, kakve ste željeli. Ovaj hirurški zahvat izvodi se ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili pak poslije dojenja da bi vratili i povećali volumen grudi. Izbor prave veličine implantata najvažnija je zajednička odluka pacijenta i hirurga.

Ne postoji štetno djelovanje implantata na plodnost, trudnoću ili dojenje kao niti na pojavnost karcinoma dojke. Izvodi se provjerenim silikonskim implantatima koji se postavljaju ispod žljezdanog tkiva dojke ili grudnog mišića. Silikonski implantat može se u dojku uvesti kroz mali ispod dojke ili oko bradavice. Zahvat traje oko 90 minuta a većina pacijentica se nakon 10-14 dana vrati na posao.

Smanjenje dojki

Smanjenje / redukcija grudi uključuje uklanjanje masnog tkiva, žljezdanog tkiva i kože sa velikih grudi, kako bi ih se učinilo manjima i čvršćima.
Postoje brojne tehnike koje se mogu koristiti za smanjivanje grudi ali kod svih je zajedničko smanjivanje i podizanje kompleksa bradavica-areola na normalnu visinu (22-24cm). Na dojke se može pristupiti tzv. obrnutim T rezom ili pak vertikalnim rezom. Postoperacijski ožiljak nalazi se oko bradavice i ispod nje u dužini od 6-7 cm i posve je nevidljiv kada se nosi grudnjak.

Operacije na bradavicama

Trudnoća, dojenje i sila gravitacije tokom godina utiču na izgled ženskih grudi. Zbog gubitka elastičnosti kože, dojke promijene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Mastopeksija je hirurška metoda kojom se dojkama daje novi izgled, čvrstoća i položaj a sam zahvat traje 1-2 sata. Za potpuni oporavak potrebno je oko 4-6 nedjelja, dok bi fizičke napore trebalo izbjegavati 3-4 nedjelje. Podizanje grudi smatra se trajnim rješenjem, međutim, ovisno o starosti pacijenta, s vremenom je moguće postepeno spuštanje.

Kapsulektomija

Ovaj zahvat primjenjuje se kako bi se uklonila kapsula, odnosno otvrdnuta ovojnica oko implantata koja nastaje kao posljedica reakcije organizma na strano tijelo. Kapsula uzrokovana implantatima nije opasna, ali ponekad može deformirati oblik grudi i uzrokovati slabljenje površinskog sloja implantata te može uzrokovati rupturu samog implantata. Zbog toga je potrebno ukloniti što je moguće više kapsule, promijeniti smještaj implantata te najčešće staviti nove implantate. U nekim slučajevima je potrebno raditi i dodatne zahvate na preostalom tkivu dojke kako bi se smanjila asimetrija. Zahvat traje od 1 do 4h a potpuni oporavak u pravilu nastupa nakon 4 nedjelje.

Ginekomastija

Prevelike muške grudi, tzv. Ginekomastija, problem je koji pogađa više od 40% muške populacije. Redukcija grudi kod muškaraca najpopularniji je način rješavanja ovog problema, te podrazumijeva uklanjanje masnoće i tkiva koji se nalaze ispod grudi, koristeći se metodama tradicionalne kirurgije ili liposukcije. Sam zahvat traje 1-2 sata, međutim vrijeme trajanja  ovisi o količini masti koju je potrebno ukloniti. Oporavak traje otprilike dvije nedjelje.

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Želite zakazati termin?

Kontaktirajte nas pozivom na broj 035 393 111