Kozmetički tretman lica u našoj poliklinici vrši se na najsavremenijem uređaju Comby 8 koji je specijalno namjenjen u ove svrhe, a tretmane vrši edukovano osoblje koje će vam pružiti maksimalan ugođaj prilikom vašeg tretmana lica.

Tretmani lica:

  • Klasični tretman lica
  • Tretman voćnim kiselinama
  • Regenerirajuće i antiage maske
  • Aromaterapija lica...

Kozmetički tretman tijela

Masaža poboljšava cirkulaciju krvi i protok limfe, probavu i funkciju crijeva, otklanja glavobolju, akutne i kronične bolove i popravlja san, stimulira ili smiruje živčani sustav, povećava pokretljivost zglobova i opseg pokreta zglobova, smanjuje napetost mišića, zateže kožu i čini je sjajnijom.

Klasična masaža uključuje masažu cijelog tijela sa trbuhom i stopalima. Primjenjuju se naizmjenično pokreti gnječenja mišića i glađenja (takozvani efloraž) u pravcu srca, tj. prema gore. Ova masaža otklanja napetosti u uzrokovane dugotrajnim sjedenjem, učestalim ponavljanjem nekog pokreta, lošim jastukom ili neudobnim krevetom ili stolicom posebno u području vrata i ramenog pojasa, te gornjeg dijela leđa i ponekad u listovima. Tokom ove masaže razbijaju se i nakupine mliječne kiseline u mišićima (takozvane miogeloze). Ove se nakupine mogu javiti bilo gdje na tijelu, a najčešće se javljaju u području lopatice. Pokreće se krvotok i optok limfe. Ovisno o jačini pritiska može biti energizirajuća ili opuštajuća.

Masaža vulkanskim (vrućim) kamenjem je specijalna vrsta masaže, koja pomaže u opuštanju napetih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem.

Anticelulitna masaža je masaža koja uključuje bedra, bokove i stražnjicu jer je to područje koje je najviše pogođeno celulitom. Pokreti su snažni i duboki. Naizmjenično se pritišće tretirano područje duž mišića i poprijeko. Rezultati su vidljivi vrlo brzo. Možemo koristiti bazna i eterična ulja koja pospješuju protok limfe a time i otplavljivanje balasta iz organizma.